Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міліція готова займатися розслідуванням убивств і зґвалтувань — Віталій Максимов

Міліція готова займатися розслідуванням убивств і зґвалтувань — запевнив «Гал-info» начальник управління МВС України у Львівській області Віталій Максимов. За його словами, правоохоронні органи розслідують багато кримінальних справ, схожих на злочини проти особистості, зокрема нанесення важких тілесних ушкоджень. Отож перебрати у прокуратури розслідування злочинів проти життя, здоров’я, а також волі, честі, гідності та недоторканості особи для міліції не становитиме ніякої проблеми.

 Щоправда, на думку Віталія Максимова, те, що міліція перебере від прокуратури розслідування справ проти особистості, не змінить кардинально ситуацію із розкриттям таких злочинів.
 «Що може змінитися? Оперативно-розшукову діяльність за такими справами проводить слідча група з працівників правоохоронних органів і це залишиться без змін. Зміниться тільки те, що якщо колись після оперативно-слідчих заходів правоохоронні органи передавали кримінальні справи для розслідування та доведення до суду до прокуратури, то тепер вони самі цим займатимуться», — пояснив Віталій Максимов.
 Нагадаємо, як повідомляє «Українська правда», Генпрокуратура збирається передати міліції розслідування злочинів проти особистості. Про це йдеться в законопроекті про внесення відповідних змін у Карно-процесуальний комплекс, підготовленому ГПУ.
 Як повідомили в прес-службі Генпрокуратури, законопроект передбачає передачу слідчим органам внутрішніх справ розслідування злочинів проти життя, здоров'я, а також волі, честі, гідності та недоторканості особи.
 Новий порядок розслідування зґвалтувань, навмисних убивств та інших злочинів проти особистості пропонується ввести вже з 1 січня 2007 року.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ