Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міліція хоче створити єдину базу ДНК українців

Правоохоронним органам вкрай необхідна єдина Національна база обліку генетичних ознак людини. Про це заявив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олександр Гончаров під час круглого столу за участю представників Генпрокуратури, міністерств охорони здоров'я, юстиції, СБУ і вчених.

Як повідомляє прес-служба МВС, Гончаров зазначив, що створення такої бази "стримується через відсутність чіткого законодавчого врегулювання цього питання і недостатню кількість та потужності наявних "ДНК-лабораторій".

Гончаров закликав присутніх "проявити державний підхід та максимально сприяти утвердженню Концепції Державної цільової програми розширення мережі ДНК-лабораторій і створення Національної бази даних генетичних ознак людини для використання в оперативно-службовій діяльності ОВС на 2014 - 2020 роки".

Заступник Начальника Головного слідчого управління МВС зазначив, що ДНК-аналіз дозволяє зі стовідсотковою ймовірністю ідентифікувати особу злочинця і ефективно доводити його причетність до скоєння протиправних дій.

Як приклад доповідач навів серійні вбивства і зґвалтування на Київщині у 2006 -2009 роках. "Специфікою цих жорстоких злочинів була повна відсутність слідової інформації, крім біологічного походження. Проведені молекулярно-генетичні експертизи дозволили працівникам міліції об'єднати ці злочини, і надалі за результатами відпрацювання широкого кола підозрюваних осіб (майже 600 осіб), вдалося встановити особу злочинця", - розповів він.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ