Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міліція має три версії вибуху в церкві в Запоріжжі

Як відомо, раніше міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що міліція затримала підозрюваних у причетності до вибуху. Джерела газети "Сегодня" в обласній міліції Запоріжжя розповіли, що затримано кілька чоловіків, але чим вони займаються і чому їх підозрюють у злочині, поки інформація закрита.

"Складений фоторобот ще однієї людини, яка може бути причетний до вибуху. Цікаво, що це молода жінка", - пише видання.

"На вигляд 35 років, зріст 160-165 см, худорлявої статури, волосся пряме, середньої довжини темного кольору, очі карі. На ній була кольорова блузка, бежева спідниця, кольоровий шарф на голові", - зазначає міліція.

За інформацію, яка допоможе знайти злочинця, МВС обіцяє винагороду в 200 тисяч гривень.

Як заявили в міліції, фоторобот складений за словами парафіян: "Це не означає, що винна саме вона. Просто її бачили в храмі незадовго до вибуху, а потім вона зникла. Ця жінка могла бачити, хто підклав вибуховий пакет".

У той же час, сторож церкви Леонід Міщенко заявив: "Ніякої такої жінки, фоторобот якої мені показувала міліція, я в церкві не бачив. Як і вибухового пакету під лавкою".

"А бачив стареньку років 70-80, яка прийшла з великою сумкою, сіла на лавочку і кілька разів заглядала у свою ношу. Потім вона кудись виходила, потім знову прийшла і знову вийшла, а потім все вибухнуло", - сказав сторож.

"Ця старенька і раніше приходила до храму, завжди одягалася, як черниця, але в останні два дні була в білому одязі. Може, вона причетна до вибуху. Я ще її просив не забути свою сумку, і вона обіцяла, що не забуде", - зазначив Міщенко.

"До речі, біля церкви три дні стояла чорна іномарка, вона мені здалася підозрілою", - додав він.

Видання зазначає, що у міліції дві основні версії події: "Конфлікт на релігійному ґрунті або злочин скоїла психічно хвора людина, яку якось образили в цьому храмі. Версію, що до теракту причетні окультисти, ми з рахунків поки не скидаємо також".

"Дніпропетровське духовенство, яке спілкується з запорізькими священиками, висунуло версію, що вибух міг статися через розділ території", - пише газета.

"На цю територію претендувала якась комерційна структура (церква знаходиться практично в центрі міста). Можливо, чиєсь невдоволення могло бути причиною вибуху", - сказав отець Миколай Несправа.

Однак настоятель храму Леонід Шеремет заявив, що з жодною фірмою конфлікту не було.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ