Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Міліція не вважає штурмовиків «Свободи» постраждалими

«УМВС Івано-Франківської області спростовує інформацію прес-служби ВО "Свобода" про те, що міліціонери побили кількох активістів цієї організації. Якщо вважати постраждалими двох осіб, які першими з-поміж інших кинулися на штурм приміщення і наштовхнулися на працівників "Беркута", то це ніяк не співвідноситься з надуманою версією ВО "Свобода". Наголошуємо на тому, що у розпорядженні ЗМІ є відеозйомка події, на якій чітко видно увесь перебіг «штурму» ТВК». Про це сьогодні, 9 листопада, повідомила прес-служба МВС України в Івано-Франківській області.

«Невідомо, яку мету переслідували ці громадяни, очолювані головою ВО "Свобода" Олегом Тягнибоком, але таке "входження" в приміщення режимного об'єкту скоріше нагадувало своєрідний штурм. Відеокамери ЗМІ зафіксували пошкоджені вхідні двері і, власне, увесь перебіг подій, які відбувалися в холі на першому поверсі адмінбудівлі. Якщо ці громадяни сподівалися спровокувати неконтрольовану ситуацію, то їм таке ніяк не вдалося. Підсилена працівниками спецпідрозділу "Беркут", охорона не пропустила агресивно налаштованих людей і спонукала їх покинути приміщення. Міліціонери діяли виключно у рамках своїх повноважень, хоча дії і поведінка їхніх візаві були далекими від толерантних. Про це свідчать пошкодження форменого одягу працівників міліції та нецензурна лайка на їхню адресу. Одного з міліціонерів доставлено в лікарню», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що сьогодні, 9 листопада, більше двох сотень громадян, в основному, активістів та прихильників ВО "Свобода", намагалися увійти у приміщення Івано-Франківської обласної держадміністрації у той час, коли там працювала обласна ТВК.

Детальніше про ці події можна читати тут «Подробиці сутички "Беркуту" і "Свободи" в Івано-Франківську» а, також «В Івано-Франківську сутичка між "Беркутом" і "Свободою": Тягнибок ледь не залишився без одягу»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ