Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міліція охоронятиме кладовища під час поминальних днів

На Львівщині міліція охоронятиме кладовища під час поминальних днів, щоб попередити факти вандалізму. Практично на всіх кладовищах області будуть працювати дільничі. Про це «Гал-інфо» повідомили сьогодні, 9 квітня, у прес-службі ГУ МВСУ у Львівській області.

 

Зазначимо, що 10 квітня  у більше як 20 тисячах населених пунктів ( 26 регіонів держави) будуть проводитися поминальні дні. У цей час богослужіння будуть проводити на майже 25,7 тисячі кладовищ. Очікується, що у скорботних заходах візьмуть участь близько 11 мільйонів осіб.

 

Прогнозується, що найбільш масовими такі заходи будуть у Дніпропетровській області (понад два мільйони осіб), у Київській області (близько мільйона осіб) та у Києві (приблизно 900 тисяч осіб)..

 

За даними прес-служби МВС масові заходи під час поминальних днів будуть проводитися  і у Чорнобильській  зоні у 53 населених пунктах. Планується, що зону відчуження та зону безумовного (обов’язкового) відселення за цей період відвідає близько 13 тисяч громадян. Відповідно, на цей період на території зони Чорнобильської катастрофи буде працювати спрощений режим пропуску громадян та транспорту. В’їзд для відвідування дозволяється громадянам України при наявності документів, що засвідчують особу, на один світловий день через усі контрольно-пропускні пункти, де є можливість проходження дозиметричного контролю.

 

Зазначимо, що торік до органів внутрішніх справ надійшло близько двох тисяч повідомлень про злочини, які містять ознаки, передбачені статтями 297 (Наруга над могилою) та 298 (Знищення, руйнування або пошкодження пам’яток – об’єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України. 70 % цих злочинів розкрито і винні понесли відповідні покарання, передбачені законом, - зазначив Віктор Ратушняк.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ