Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Міліція порушила справу за захоплення Мін’юсту

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом захоплення групою активістів будівлі Міністерства юстиції.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань Печерського РУГУ МВС у Києві за ознаками злочину, передбаченого ч.1.ст.341 Кримінального кодексу "Захоплення державних або громадських будівель чи споруд".

Як відомо, 26 січня ввечері активісти громадського руху " Спільна справа"зайняли будівлю Міністерства юстиції. І на прохання лідера "УДАРу" Віталія Кличка звільнити будівлю міністерства вони не пристали.

За даними міліції, "о 22.36 на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що у приміщення Міністерства юстиції по вул. Архітектора Грушевського (Городецького – ред.), 13, в Києві намагається проникнути група невідомих осіб".

Коли міліція прибула до відомства, "молоді люди в масках і шоломах, озброєних дерев'яними і металевими палицями (приблизно 50 осіб), категорично відмовили" пропустити силовиків.

"При цьому вони заявили, що державне підприємство захоплене для обігріву та ночівлі активістів", - зазначається у повідомленні.

Міліціонери встановили, що "вхідні двері зламані, пошкоджена металева секція вікон на першому поверсі, вибиті шибки".

"Всередині приміщення чувся шум і пересування меблів на всіх чотирьох поверхах. Крім того, невідомі особи забарикадували зсередини службовий в'їзд у двір", - зазначають у МВС.

Міністр юстиції Олена Лукаш уже пригрозила під ранок: якщо протягом півгодини протестувальники не звільнять будівлю Мін'юсту, то вона проситиме Раду нацбезпеки й оборони про "негайне введення надзвичайного стану".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ