Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міліція затримала двох нападників на приміщення Львівської обласної організації Федерації профспілок та знає прізвище організатора

Міліція взяла під охорону приміщення Львівської обласної організацій Федерації профспілок України до з’ясування обставин та причин рейдерського захоплення будинку. У Львові міліція затримала двох учасників захоплення, тепер вони постануть перед судом і понесуть відповідальність за супротив міліції, можливо, кримінальну відповідальність. Решті ж осіб, яких було ще 12 – 13, вдалося втекти. Про це сьогодні, 17 листопада, „Гал-info” повідомив начальник ЛМУ ГУ МВСУ у Львівській області Ігор Цікало.

Він зазначив, що на даний момент не вдалося затримати організатора рейдерського захоплення приміщень обласної організації Федерації профспілок України. Проте відомо його прізвище – Глушко, і місце його проживання у Києві. „Ми плануємо в скорому часі його затримати”, - наголосив Ігор Цікало і додав, що вдавалося спілкуватися з організатором. „Свої вчинки він обгрунтував тим, що його легітимно обрано головою об’єднання профспілок, тому в нього були права на приміщення”, - зазначив Ігор Цікало.

„Після того, як буде затримано організатора та спіучасників, міліція звернеться до прокуратури для вияснення усіх обставин даного злочину, а після того буде встановлено, чи понесуть порушники кримінальну відповаідальність, чи ні”, - додав він.

Нагадаємо, що у неділю, 16 листопада цього року, у більшості областей України були здійснені спроби захоплення та утримання будинків обласних профспілкових об’єднань – членських організацій Федерації профспілок України і Будинку спілок у Києві. Захоплюючи службові приміщення, нападники ламали вхідні двері, обладнання.
У профспілкових приміщеннях були спроби провести зібрання сторонніх осіб, рішеннями яких намагаються підмінити статутні профспілкові органи напередодні VI з’їзду ФПУ. Основною метою таких відверто рейдерських дій є дестабілізація роботи Федерації профспілок України, її членських організацій, усунення легітимно обраних профспілкових органів та їх керівників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ