Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міліцію попросили перевірити, як Львівське обласне управління водного господарства швиденько освоїло 24 млн грн

Депутат Львівської облади від УНП, член комісії ЛОР з питань екології, природних ресурсів та рекреації Михайло Бакай звернувся до начальника УДСБЕЗ УМВС у Львівській області Василя Телиці з проханням провести перевірку законності використання бюджетних коштів для проведення робіт з будівництва водопровідних мереж у місцях утворення депресивних лійок, виділених згідно постанови №901 Кабінету Міністрів України.

 

Приводом для цього стала інформація про використання коштів для проведення робіт з будівництва водопровідних мереж у місцях утворення депресивних лійок оприлюднена на 43-й сесії Львівської обласної ради.

 

"Надана інформація насторожила, так як доповідач (Василь Козак) інформував про те, що за 2 місяці було освоєно практично всі кошти в розмірі 24 мільйонів гривень, які були виділені із бюджету на дані роботи. Однак, на сьогодні роботи ще не закінчені”, - розповів Михайло Бапкай.

 

За словами депутата, незалежні експерти стверджують, що вартість виконаних робіт становить в межах 5-6 мільйонів гривень. При цьому в проектно-кошторисній документації фігурують вчетверо вищі цифри. Це дає привід сумніватися у тому, що вона відповідає нормам ДБН (державним будівельним норам). Крім того, всі акти виконаних робіт станом на 1 січня 2010 року є підписаними обома сторонами і вважаються закритими. В той час як роботи на вказаних об'єктах ведуться й до нині.

 

Незважаючи на спроби правоохоронних органів перевірити вказану інформацію, керівництво ПАТ “Фірми Навтогазбуд” в особі виконувача обов'язків заступника голови правління Віталія Кучеренка та керівництво Львівського обласного управління водного господарства в особі його начальника Василя Козака ухиляються від надання інформації про освоєння та використання бюджетних коштів.

 

Зважаючи на сказане, Михайло Бакай важає за доцільне поставити під сумнів професійні якості начальника Львівського обласного управління водного господарства, а також зобов'язати його надати звіт про діяльність очолюваного управління у сесійній залі Львівської облради.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ