Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мільярдер Андрей Бабіш став новим прем'єр-міністром Чехії

Лідера популістської партії ANO, мільярдера й медіамагната Андрея Бабіша приведено до присяги в якості прем'єр-міністра Чехії. Він очолюватиме уряд меншості, - DW.

Лідер центристсько-популістської партії ANO ("Акція незадоволених громадян") Андрей Бабіш склав присягу в якості нового прем'єр-міністра Чехії. Церемонія відбулася в середу, 6 грудня, у Празі. Експерти прогнозують, що попереду у Бабіша - досить складні переговори з іншими фракціями стосовно підтримки його уряду меншості.

Коментуючи створення нового уряду, Бабіш зазначив: "Наш уряд матиме перевагу, бо він є командою та боротиметься з корупцією", цитує інформагенція dpa. Міністри нового уряду мають бути призначені наступної середи.

63-річний Андрей Бабіш уже оголосив, що на посаді голови уряду дотримуватиметься своєї передвиборчої програми. Зокрема, в питанні ставлення до міграційної політики ЄС, підтвердивши тверде "ні" системі розподілу біженців серед країн Євросоюзу.

Очікується, що вперше в якості чеського прем'єра Бабіш візьме участь в саміту Євросоюзу в Брюсселі 14-15 грудня.

Нагадаємо, Андрей Бабіш упродовж кількох останніх місяців часто опинявся в центрі скандалів. Його звинувачували, зокрема, у використанні ЗМІ, які він придбав у попередні роки, для того, щоб критикувати та очорнити своїх опонентів. Крім того, у червні цього року він був звільнений з посади міністра фінансів через підозри у фінансових зловживаннях. Тоді чеського магната звинуватили у шахрайських діях з субсидіями ЄС на суму два мільйони євро. Також була наново порушена справа щодо його співпраці зі спецслужбами в часи правління комуністів. Сам Бабіш відкидає усі звинувачення.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ