Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінагрополітики спільно з Проектом ЄС проводять широку інформаційну кампанію щодо держпідтримки фермерів

Мінагрополітики спільно із проектом ЄС SAFPI розпочинає всеукраїнську інформаційну кампанію – "Державна підтримка розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської обслуговуючої кооперації у 2019 році".

Протягом п’яти навчальних семінарів фахівці Мінагрополітики інформуватимуть про державну підтримку для фермерів представників дорадчих служб, об’єднаних територіальних громад, фермерських асоціацій та обласних департаментів АПК зі всієї України, які надалі поширюватимуть інформацію безпосередньо серед фермерів на місцях.

Участь у першому заході взяли заступник директора Департаменту підтримки фермерства, кооперації та розвитку сільських територій – начальник відділу підтримки фермерства Сергій Шупик, представники департаментів Мінагрополітики, керівник Проекту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики» (SAFPI) Джон Міллнз, в. о. генерального директора Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Юрій Апальков, представники об’єднаних територіальних громад та дорадчих служб.

«Наша мета – провести всеохоплюючу інформаційну кампанію серед фермерів про державну підтримку. Для цього ми звернулися до дорадчих служб та інших уповноважених представників із 24 областей, щоб ознайомити їх з усією необхідною інформацією з цього питання. І надалі вони безпосередньо працюватимуть з фермерами на місцях. За результатами інформаційної кампанії ми розраховуємо охопити не менше 10 тисяч діючих фермерських господарств та сільськогосподарських кооперативів», - зазначив Сергій Шупик.

Перші три навчальні семінари 22, 24 та 28 травня проводитимуться для 150 представників зі всієї країни – дорадчих служб, обласних представництв асоціації фермерів та приватних землевласників, регіональних відділень Укрдержфонду, структурних підрозділів АПР ОДА, сільських, селищних та об’єднаних територіальних громад, які організують роботу інформаційних мобільних центрів у областях.

Два останні семінари будуть проведені в червні у рамках виставки АГРО-2019 та Міжнародного дня поля для представників ФГ та СОК.

Заходи відбудуться за підтримки Проекту ЄС SAFPI.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ