Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Міненерго дозволило імпорт електроенергії з Росії. Документ

Міненерго дозволило імпорт електроенергії з Росії, - Апостроф.

Міністерство енергетики і вугільної промисловості дозволило холдинговій компанії "Енергомережа" імпортувати електроенергію з Росії.

За даними "Апострофа" дозвіл було надано ще 14 листопада. Поставки дозволено почати з 15 листопада. Відповідне рішення було ухвалено у відповідь на прохання компанії від 6 листопада.

"Враховуючи, що в умовах зниження температури зовнішнього середовища і скорочення поставок вугілля на енергогенеруючі компанії ТЕС, очікується дефіцит генеруючих потужностей в об'єднаній енергосистемі України. Міненерговугілля не проти імпорту електричної енергії з Єдиної енергетичної системи Росії потужністю до 1500 мВт", - йдеться у листі, підписаному заступником міністра Вадимом Улідою.

Чи почався вже експорт електроенергії з Росії, з'ясувати не вдалося. Керівництво міністерства не відповідало на дзвінки. Інформації про "ХК Енергомережа" практично немає. Відомо лише, що до середини 2014 року вона була зареєстрована під назвою "Енергомережаінвест".

Наприкінці липня компанія отримала ліцензію на право поставок електроенергії на п'ять років. Через три місяці ліцензія була переоформлена вже на "Електромережу" у зв'язку зі "зміною назви юрособи та її місцезнаходження".

Нагадаємо, 21 листопада Росія припинила постачання вугілля українським компаніям "Центренерго" і ДТЕК. На фоні дефіциту вугілля і неможливості його вивезення з неконтрольованих українською владою територій енергокомпанії були змушені налагодити поставки вугілля з Росії. У Міненерго і ДТЕК підтвердили цей факт, проте жодних пояснень тоді не дали.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ