Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Міненерговугілля не надало документів для перевірки "кримських контрактів"

Керівник службового розслідування обставин підписання "кримських контрактів" вимагає від Міненерговугілля припинити саботаж і надати необхідні матеріали. Про це заявив голова комісії зі службового розслідування Роман Греба, йдеться на сайті Кабміну.

Голова комісії зі службового розслідування обставин підписання контрактів на імпорт електричної енергії з Російської Федерації та її постачання в Автономну Республіку Крим, заступник Міністра Кабінету Міністрів України Роман Греба заявляє, що в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості перешкоджають роботі комісії.

Посадові особи Міненерговугілля не надали документів та пояснень, необхідних для повного та всебічного розслідування, підкреслив він.

За словами голови комісії, документи та пояснення мали бути надані не пізніше 16.00 п’ятниці, 23 січня. Втім доступ до оригіналів документів члени комісії не отримали, а давати пояснення у Міністерстві відмовилися.

Голова комісії вимагає від Міністерства енергетики та вугільної промисловості припинити саботувати процес розслідування і негайно надати всі необхідні матеріали та пояснення.

Комісія зі службового розслідування  щодо діяльності посадових осіб Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та керівництва державних компаній при підписанні контрактів на імпорт електричної енергії з Російської Федерації і постачання електричної енергії в Автономну Республіку Крим була створена за дорученням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Він доручив провести розслідування і встановити, хто погоджував умови контракту, чому в контракті місце розгляду спорів – «місто-герой» Москва», які умови контракту відповідають інтересам України, а які не відповідають. Про підсумки розслідування комісія має доповісти протягом десяти днів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ