Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Мінера» Львівської лікарні швидкої допомоги та залізничного вокзалу засудили до 4 років умовно

Залізничний районний суд м. Львова виніс вирок відносно обвинуваченого, який у період 21-22 жовтня цього року вчиняв неправдиві повідомлення про підготовку вибухів у Львові.

Ним виявився уродженець села Виноградів Лисянського району Черкаської області, інвалід ІІ групи з дитинства, без освіти, офіційно не працевлаштований, який раніше утримувався у Вікторівському психоневрологічному інтернаті, що у Черкаській області.

Із судового рішення, датованого 11.12.2021 року, вбачається, що обвинувачений тричі повідомляв неправдиву інформацію про загрозу вибуху у Львові і таким чином вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст. 259 та ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України.

21 жовтня 2021 року такі неправдиві відомості з мобільного телефону були повідомлені на лінію екстреного виклику оператора «102» ГУ НП у Львівській області. 22 жовтня – дзвінок знову було здійснено на дану лінію та повідомлено, як зазначено у вироку, «про загрозу вибуху через замінування Головного залізничного вокзалу м. Львова, що за адресою: м. Львів, пл. Двірцева, 1, що призвело до дезорганізації функціонування залізничного вокзалу та евакуації близько 95 осіб, а також безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб для перевірки вказаного повідомлення».

У подальшому цього ж дня обвинувачений зателефонував на лінію екстреного виклику оператора «103» швидкої медичної допомоги у Львівській області та повідомив про загрозу вибуху через замінування КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова», що за адресою: м. Львів, вул. І.Миколайчука, 9, що, як вказано у судовому рішенні, «призвело до дезорганізації функціонування лікарні швидкої медичної допомоги та евакуації близько 150 осіб».

З вироку також відомо, що й обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень, визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся, просив суд його суворо не карати, запевнив суд, що більше такого не повториться.

Призначаючи обвинуваченому покарання, суд, зокрема, враховував особу винного, який є раніше не судимим, інвалідом. Було також враховано, що майнова шкода кримінальним правопорушенням не заподіяна.

У результаті судом було визначено обвинуваченому остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 4 /чотири/ роки із випробовуванням: іспитовим строком терміном на 3 /три/ роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ