Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінфін назвав банки, які є найбільш ймовірними кандидатами на рекапіталізацію

"Надра Банк", "Родовід Банк", банк "Фінанси та кредит", "Укрпромбанк", "Укргазбанк", "Імексбанк" і банк "Київ" є найбільш ймовірними кандидатами на рекапіталізацію за участю держави. Про це журналістам заявив сьогодні в.о. міністра фінансів Ігор Уманський – передомило РБК-Україна.
Він уточнив, що відповідно до розробленого Нацбанком критерію, під рекапіталізацію за участю держави підходять 26 українських банків, що належать до I-II групи. Під кожен з них Нацбанком розроблена програма рекапіталізації. При цьому 19 банків взяли на себе зобов'язання реалізувати зазначену програму власними силами. "Сім банків не підтвердили, що вона (рекапіталізація) буде проведена. Це системні банки, які ми приймаємо до розгляду", - сказав І. Уманський.
В.о. міністра фінансів також відзначив, що з урахуванням ситуації, що склалася, обстеження банків буде проводитися за спрощеною процедурою. "Ми формуємо команду аудиторів, юристів і визначаємося зі ступенем стійкості і відповідністю статутного капіталу банку його активів", - пояснив він. За словами І. Уманського, після цього протягом двох-трьох тижнів буде розроблено програму фінансового оздоровлення кожного банку, і в такому випадку максимум через місяць завершиться процедура прийняття формального рішення Кабміну і НБУ про рекапіталізації банку за участю держави.
І. Уманський також відзначив, що програма фінансового оздоровлення кожного банку за участю держави буде розрахована мінімум на 1 рік і завершиться виходом держави з капіталу банку. "Це буде супроводжуватися особливим режимом нагляду з боку Нацбанку", - сказав він.
В.о. міністра фінансів також повідомив, що для початку процедури рекапіталізації досить наявності у банку не тимчасової адміністрації, а куратора від НБУ. "Це важливо для встановлення контролю з боку держави над фінансовими потоками і запобігання виводу активів з банку", - додав він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ