Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

Мінфін: Розпочалось проведення операцій дітям з вадами слуху

Як повідомили у прес-службі Мінфіну, Інститут отоларингології ім. проф. О. Коломійченка НАМН України розпочав проводити операції дітям з вадами слуху, які зареєстровані у черзі на кохлеарну імплантацію та заміну мовних процесорів.

У зв’язку з цим Інститут інформує батьків (офіційних опікунів) про необхідність оперативно прибути з дітьми до медичного закладу на лікування.

На сьогодні, в результаті торгів, проведених за допомогою електронної системи публічних закупівель ProZorro, Інститут отримав перші поставки обладнання для проведення лікування дітей з вадами слуху, а саме:

- 220 систем імплантаційного слухопротезування на загальну суму 133,9 млн гривень.

- 17 систем імплантації кісткової провідності на 5,2 млн гривень.

Також Інститут розпочав проводити заміну мовних процесорів до систем кохлеарної імплантації.

Станом на 19.06.2019 Інститут отримав від постачальників 8 одиниць зазначеного обладнання на суму 2,1 млн гривень.

Протягом червня-липня очікується поставка ще 230-ти систем кохлеарної імплантації та 128-ти мовних процесорів на загальну суму 212 млн гривень.

Загалом, у держбюджеті на 2019 рік на проведення імплантаційного слухопротезування було передбачено 450 млн грн, що в три рази перевищує обсяг видатків на ці цілі у 2018 році.

Міністерство фінансів буде і надалі моніторити та інформувати про стан забезпечення дітей із незворотними вадами слуху кохлеарними та мовними процесорами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ