Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністерка у справах ветеранів про підозрюваних у вбивстві Шеремета: Чим би не закінчилась ця справа — програє держава

Мінстерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда прокоментувала затримання підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це вона написала у Facebook, пише Громадське.

Міністерка зазначила, що особисто знає підозрюваних Владислава та Інну Грищенко, Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко та Яну Дугарь, тому перебіг справи «дуже болить їй особисто».

«Оскільки всі з обвинувачених є беззаперечними авторитетами у ветеранському і волонтерському русі, відділяти справу від образу усього руху вже не вийде. Чим би не закінчилась ця справа — програє держава, насамперед репутаційно», — написала Коляда.

Так, вона підкреслила, що доказова база у цій справі повинна бути переконливою.

«У разі, якщо будуть виникати найменші сумніви в адекватності звинувачень, репутаційні ризики держави будуть збільшені в рази», — запевнила міністерка.

Коляда запевнила, що міністерство ветеранів буде виконувати свої прямі функції стосовно бенефіціарів.

«Ми готові надати весь спектр правової допомоги, не даючи при цьому оцінку справи по суті», — додала міністерка.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва.

12 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав, що поліція затримала й оголошує підозру фігурантам провадження про вбивство Шеремета в липні 2016 року.

Згодом заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль назвав серед підозрюваних сержанта Сил спеціальних операцій Андрія Антоненка, військового медика Яну Дугарь, волонтера Юлію Кузьменко та ветеранів збройного конфлікту на Донбасі Інну і Владислава Грищенків.

Вдень 13 грудня суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк задовольнив клопотання прокуратури та відправив одну з підозрюваних – військового медика Яну Дугарь – під цілодобовий домашній арешт.

Також Печерський райсуд Києва арештував АТОвця Андрія Антоненка та лікарку Юлію Кузьменко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ