Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Міністерство культури фінансуватиме лише ті мистецькі заходи, які пов'язані з підтримкою військових

Міністерство культури фінансуватиме лише ті мистецькі заходи, які пов'язані з підтримкою військових, - В'ячеслав Кириленко

«Поки в країні російська агресія, ми не можемо працювати, як в мирний час, і культури це стосується також», - наголосив Віце-прем’єр.

Пріоритет культурної політики в часи російської агресії – допомога українським військовим та антитерористичній операції. Про це Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України В’ячеслав Кириленко заявив в інтерв’ю 5-ому каналу.

«В Міністерство приходять тисячі прохань від відомих та талановитих людей про підтримку. Але в цьому році всі кошти будуть йти на державні заходи, офіційні урочистості або пам’ятні дати, а все решта – лише на ті заходи, які сприяють бійцям АТО і проведенню АТО. Скінчиться війна, ми переможемо і знову будемо фінансувати звичайні концерти», - сказав В’ячеслав Кириленко.

«Поки в країні російська агресія, ми не можемо працювати, як в мирний час, і культури це стосується також», - наголосив Урядовець.

Також Віце-прем’єр повідомив, що в понеділок буде створена Координаційна мистецька рада, в яку увійдуть відомі українські артисти, які вже виступають в зоні АТО або мають такі плани.

«Всі митці, артисти, поети, культурні діячі, які їздять чи прагнуть їздити в зону АТО, об’єднаються в одну координаційну Раду, щоб не їздити в одні і ті самі місця, а покрити все, і передову, і госпіталі, і великі збірні пункти. Це буде їхня ініціатива і їхня участь в АТО», - сказав В’ячеслав Кириленко. Він додав, що учасники такої координаційної ради будуть контролювати розподіл коштів на мистецькі заходи, пов’язані з АТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ