Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Міністерство культури України переконане, що виконує заповіт Возницького

Міністерство культури України стоїть на захисті всього культурного надбання, як це заповідав Борис Возницький. Про це сьогодні, 1 червня,під час робочого візиту до Львова заявив міністр культури України Михайло Кулиняк.

Нагадаємо, сьогодні, 1 червня, о 13.00 відбулась зустріч міністра з громадою Львова. Під час заходу міністр спробував погамувати паніку щодо подальшої долі монументальних полотен Львівської галереї мистецтв – «Битва під Віднем» та «Битва під Парканами».

Річ у тому, що недавно Міністерство культури Польщі запропонувало передати обидва полотна на тимчасове користування в жовківський костел св. Лаврентія. Категорично проти цього був екс-директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький. Понад те. його зусиллями було підготовлено ( для показу цих картин) зали в Олеську та в Золочеві.

Відтак, опісля розмови міністра з представниками львівської інтелігенції було прийнято рішення створити спільну комісію з українських та польських фахівців. Комісія повинна розглянути звернення поляків та зробити відповідні висновки.

«Після цього зберемось тут широким загалом, де заслухаємо думки фахівців з приводу наступного директора Львівської галереї мистецтв. Також будуть озвучені висновки спеціалістів щодо цих картин»,– повідомив Михайло Кулиняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ