Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міністерство оборони спростило систему медичного огляду для призовників на строкову військову службу

Міністерство оборони спростило систему медичного огляду для призовників на строкову військову службу. Про це, як повідомляє «УНІАН», заявив міністр оборони Анатолій Гриценко журналістам, під час свого візиту до Севастополю. Міністр зазначив, що підписав відповідний наказ, за яким з цього року вводиться гнучка і прозора для призовників система медичного огляду у військкоматах.
 «З одного боку, до Збройних Сил призиватимуть тільки тих юнаків, які мають хороші фізичні показники та здатні долати складнощі і навантаження у Збройних Силах. З іншого боку, люди, які за показниками здоров'я не можуть служити у ЗСУ, будуть звільнені від необхідності кожного року проходити медичне обстеження. Будемо відверті – таким чином додатково викорінюється основа для корупції, оскільки багатьох юнаків, яким здоров'я не дозволяє служити в армії, викликають у військкомати кожного року, і вони змушені проходити всі процедури обстеження, в результаті значна частина з них просто відкуповуються", - сказав Гриценко.
Як пообіцяв Гриценко, призовник, який за станом здоров'я не може служити у ЗСУ, і це буде зафіксовано при першому обстеженні, зніматиметься з обліку військовозобов'язаних.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ