Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністерство оборони закупить цього року комплекс "Нептун"

Спланованим фінансовим ресурсом на 2020-й рік кошти на закупівлю берегового ракетного комплексу «Нептун» передбачені не були. Проте Міністерством оборони прийнято рішення про закупівлю комплексу «Нептун» та іншого ракетного обладнання ще поточного, 2020-го року. Про це повідомили 20 жовтня у пресслужбі МОУ.
Фото ілюстративне

Міністр оборони Андрій Таран повідомив, що з цією метою буде здійснено перерозподіл коштів у межах державного оборонного замовлення.

Він нагадав, що ще 23 серпня підписав наказ про прийняття берегового ракетного комплексу 360МЦ ʺНептунʺ на озброєння Збройних Сил України. А рішенням про закупівлю комплексу у межах фінансових можливостей поточного року Міністерство оборони демонструє свою беззаперечну зацікавленість мати якомога швидше ʺНептунʺ у бойовому порядку Збройних Сил України.

ʺМали відбутись всі передбачені процедури. Тепер комплекс може замовлятись і закуповуватись як серійний зразок. Найближчим часом сформуємо офіційне замовлення, завдання щодо кількості та термінів їх постачання. Необхідні кошти для закупівлі у наявностіʺ, — зазначив Андрій Таран.

Також у Міністерстві оборони вишукано кошти, які будуть спрямовані на подальшу реалізацію ракетно-реактивної програми.

ʺʺНептунʺ добре продемонстрував свої бойові можливості під час державних випробувань. Він стане потужним інструментом стримування агресивних дій противника на морі. Дивізіони, озброєні цим комплексом, буде розміщено у південних областях України, які мають вихід до узбережжя Чорного та Азовського морівʺ, — сказав Міністр оборони України.

Наступним етапом, на думку Андрія Тарана, має стати робота над створенням корабельного варіанта комплексу ʺНептунʺ. Ті ж ракетні катери, що проектуються сьогодні для потреб ВМС України, вже мають бути адаптованими для використання протикорабельної ракети, що входить до складу ʺНептунаʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ