Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міністерство освіти планує закуповувати шкільні електронні підручники

Міністерство освіти планує у найближчі роки провести експеримент із запровадження шкільних електронних підручників, - Освіта.ua.

У рамках експерименту Інститут модернізації змісту освіти буде проводити відбір для подальшої закупівлі за державні кошти у 2018 році декількох зразків електронних підручників.

В освітньому відомстві зазначають, що цього року планується провести відбір п'яти електронних підручників для першого, п'ятого і десятого класу. Зокрема, двох підручників для першого класу «Мистецтво» та «Я досліджую світ». Двох для п'ятого «Історія України» та «Природознавство», а також підручника «Біологія» для десятого класу.

У зв'язку з цим, Міністерство освіти звертається до зацікавлених виробників та авторів електронних підручників і електронного освітнього контенту надати до Інституту модернізації змісту освіти інформацію щодо можливості пропонування зазначених електронних підручників, концептуального бачення проекту електронного підручника, орієнтовної вартості підручників тощо.

Електронні підручники, що пропонуватимуться, мають відповідати вимогам, встановленим Положенням про електронний підручник, що пройшло громадське обговорення та наразі проходить процедуру затвердження.

Окрім того, в рамках експерименту у 2018-2020 роках планується закупівля електронних освітніх ресурсів до вищезазначених зразків електронних підручників.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ