Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міністерство освіти презентувало перші електронні підручники

Міністерство освіти провело для ЗМІ презентацію перших електронних підручників, які в майбутньому покликані замінити паперові носії. Презентація ж для учнів відбудеться сьогодні, 19 лютого 2010 року. Дата широкомасштабного впровадження нових електронних підручників наразі залишається невідомою, мовляв вона залежатиме від фінансування освіти як галузі загалом. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

 

Кожен учень, який користуватиметься новим пристроєм, може зберігати у карті пам'яті до 10 000 підручників, користуватися словниками, читати та перекладати іншомовні тексти

 

"19 лютого ми покажемо спеціалізований "ридер", який міститиме підручники, посібники, словники, загалом, всю літературу, необхідну для навчання школяру, - пояснює  Борис Максимець, директор видавництва "Освіта". - На сьогодні ми маємо 39 файлів електронних підручників для 7-9-х класів загальноосвітньої школи. Це електронні копії паперових підручників, які діти зможуть читати за допомогою нового ридера".

 

"Шкільний електронний підручник - підручник майбутнього" - спільний проект Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України, Державного спеціалізованого видавництва "Освіта" та Видавничого дому "МОСТ паблішинг", який спрямований на впровадження у навчальний процес новітніх розробок та сучасного змісту освіти.

 

"Дуже корисними й зручними електронні підручники будуть також для дітей з особливими потребами, - зауважив Олександр Удод, директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН. - Загалом проект має включати в себе експериментальну апробацію і використання електронних підручників у навчальному процесі".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ