Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міністерство палива та енергетики України позитивно оцінило роботу ВАТ „Львівобленерго”

Міністерство палива та енергетики України позитивно оцінило виконану в цьому році роботу ВАТ „Львівобленерго”, спрямовану на покращення надійності та якості електропостачання споживачів Львівщини, а також підготовку електромереж області до роботи в осінньо-зимовий період. Про це «Гал-info» повідомили у відділі корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”.
7 листопада цього року відбулась нарада у Львівській міськраді за участю заступника міністра палива та енергетики України Володимира Лучнікова, керівництва ВАТ „Львівобленерго”, міського голови Львова Андрія Садового та заступника голови Львівської облдержадміністрації Тараса Федака щодо виконання заходів, передбачених протоколами нарад за участю міністра палива та енергетики Юрія Бойка від                 2 березня цього року по місту Львову та по Західному регіону.
Враховуючи рекомендації, викладені у протоколах, Товариство розробило комплекс заходів як технічних, так і організаційних: зокрема у місті Львові введено додаткові оперативно-виїзні бригади по кожному району міста, що мінімізує час вимкнення. Під час обговорення на нараді було відзначено підвищення надійності електропостачання споживачів Львівщини завдяки здійсненим ВАТ „Львівобленерго” заходам. Володимир Лучніков зазначив, що ВАТ „Львівобленерго” рухається в правильному напрямку розвитку і здійснює це кваліфіковано.
Представники міської ради та облдержадміністрації в свою чергу не висловили принципових зауважень до роботи „Львівобленерго”. На думку Володимира Лучнікова, тепер всі спірні питання енергопостачальне Товариство влада можуть вирішити самі, без втручання міністерства. Тому, за його словами, слід налагодити тіснішу співпрацю між обласною та міською владою Львова і ВАТ „Львівобленерго”.
Значна увага на нараді була приділена підготовці до Євро-2012. Згідно переліку об’єктів, які будуватимуться чи реконструюватимуться в рамках підготовки до чемпіонату, Товариство вже визначило за аналогією їх приблизні потужності і джерела надійного електропостачання. Розроблено і погоджено „Концепцію розвитку та модернізації електромереж м. Львова на 2008-2012 роки”. Але про точніші цифри можна буде говорити лише після конкретизації Львівською міськрадою даних щодо нових об’єктів. Заступник міністра висловив побажання пришвидшити цей процес. 
Володимир Лучніков наголосив на важливості виділення земельних ділянок під будівництво нових і розширення діючих електромереж та підстанцій для підготовки до Євро-2012. „Львівобленерго”, у свою чергу, заклало кошти на будівництво низки нових енергетичних об’єктів в Інвестиційну програму на 2008 рік, проте освоєння коштів цієї частини Інвестпрограми буде залежати від виділення земельних ділянок під ці об’єкти Львівською міською радою. Це питання буде обговорено на нараді в заступника міського голови Львова з питань містобудування Миколи Одухи.
Після нарад у органах місцевої влади Володимир Лучніков відвідав ВАТ „Львівобленерго”, де відбулася робоча зустріч заступника міністра палива та енергетики України з керівниками відділів та служб технічного напрямку Товариства. Під час зустрічі технічний директор ВАТ „Львівобленерго” Володимир Романишин представив плани розвитку Товариства на майбутнє, зокрема, Стратегію розвитку на 2008-2012 роки. Володимир Лучніков підтримав ініціативи ВАТ „Львівобленерго” щодо реалізації заходів спрямованих на покращення якості та надійності електропостачання регіону, приділив особливу увагу проектуванню підстанції „Цитадель”, без якої подальший розвиток центру м. Львова неможливий, а також проектуванню лінії електропередач 110 кВ „Борислав-Тухля”, введення в експлуатацію якої дасть можливість забезпечити резерв електропостачання залізничної тяги колії „Київ-Чоп” та насосно-перекачуючої станції магістрального нафтопроводу „Дружба”, а також дасть можливість активно розвивати гірськолижний туризм в Карпатському регіоні Львівщини.
Учасники наради обговорили різні інші проекти, спрямовані на забезпечення надійного електропостачання регіону та розвитку його інфраструктури. Робоча зустріч відбулася конструктивно на високому професійному рівні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ