Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міністерство праці та внутрішніх справ Чеської Республіки презентувало у Львові Проектну програму консультативної допомоги мігрантам з України

Сьогодні, першого листопада, у Львівському обласному центрі зайнятості відбулася презентація Проектної програми Міністерств праці та внутрішніх справ Чеської Республіки, спрямованої на надання консультаційної допомоги нашим громадянам – потенційним мігрантам, котрі виявлять бажання поїхати на роботу до цієї країни. Про це „Гал-info” повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.
Мета програми полягає у попередженні нелегальної міграції, зменшенні її обсягів, а також пропозиції українським громадянам правової та соціальної підтримки, переконання у використанні лише легальних шляхів працевлаштування.
Останнім часом у Чехії та в Україні було створено консультаційні центри, які надають таку допомогу потенційним трудовим мігрантам. Вони працюють в Харкові, Львові та Закарпатті: консультують своїх клієнтів щодо правильності заповнення необхідних документів, самої процедури працевлаштування, ознайомлюють з міжнародними нормами трудового законодавства, правами та обов’язками роботодавців і найманих іноземних працівників.
Проектну програму презентувала її координатор Хелена Муречкова, детально зупинившись на важливості саме легальної праці, яка гарантує гідний заробіток і соціальний захист. Тему ж нелегальної трудової міграції, її ризики і «підводні рифи» розкрила представниця Міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки Маркета Покорна. Вона зазначила, що згадана Програма не спрямована на «виманювання» висококваліфікованих українських фахівців до чужої країни, а, навпаки, підтримку тих, хто на може знайти роботи вдома, на місцевому ринку праці.
У зустрічі взяли участь перший заступник директора Львівського обласного центру зайнятості Василь Буртник, асистент Проектної програми Мартін Вілічил (Чеська Республіка), Максим Філяк (Західноукраїнський ресурсний центр), а також директори РЦЗ Львівщини, спеціалісти служби зайнятості.
Організаторами заходу є Благодійний фонд «Карітас» у Чеській Республіці, Західноукраїнський ресурсний центр та Львівський обласний центр зайнятості.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ