Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міністерство вугільної промисловості планує збудувати на Львівщині нову вугільну шахту біля Червонограда

Заступник голови Львівської ОДА Тарас Федак повідомив, що на затвердження Міністерству вугільної промисловості ЛОДА запропоновала вугільне родовище біля Червонограда („Тяглівське №1” та „Тяглівське №2”). Запаси вугілля на цьому родовищі  становлять 200 млн тонн. Щорічно на цій шахті можна буде добувати 2 млн тонн вугілля. „За попередніми підрахунками для будівництва такої шахти потрібно 200-250 мільйонів доларів”, - зазначив Федак.

Своєю чергою директор ДП „Львіввугілля” Володимир Гарбузюк в коментарі „Гал–info” сказав, що на вугільному родовищі Тяглівська №1 розвідано та підтверджено запаси вугілля загальною кількістю в 102 млн тонн, а на  Тяглівській №2  - 98 млн тонн. „Будівництво нової шахти може коштувати 500 мільйонів доларів”, – додає Володимир Гарбузюк.
У коментарі “Гал–info” голова  Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець наголосив на тому, що на Львівщині не працює на повну потужність жодна з шахт. „Усі вони є вже непридатними до експлуатації, а заяви Віктора Януковича про те, що на Львівщині збудують нові шахти, – нереальні, оскільки немає навіть потенціалу для побудови нової шахти, не кажучи  вже про фінансовий бік цього питання», - зазначив він.   
Михайло Волинець підкреслив, що для побудови шахти із сучасним обладнанням в Україні потрібно як мінімум  2 млрд гривень, а не 200-250 мільйонів доларів, які пропонує міністерство.
Крім будівництва вугільної шахти у Львівській області,  Мінвуглепром оголосив про будівництво вугільних шахт у Луганській, Донецькій, Дніпропетровській областях та на  Волині. Вартість тільки одного такого підприємства може перевищити 5 млрд грн. Про це повідомило Міністерство вугільної промисловості.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ