Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністерство юстиції ліквідувало Державну реєстраційну службу та Державну виконавчу службу

Міністерство юстиції ліквідувало Державну реєстраційну службу та Державну виконавчу службу, повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

Про це пише ZN.UA.

В Мін'юсті почалися реформи за грузинським зразком. Крім державних виконавців, в Україні буде приватна виконавча служба.

"На сьогодні у нас дуже багато скарг на якість надання послуг цими двома органами... Ми передаємо повноваження щодо реалізації державної політики у сфері примусового виконання покарань та у сфері державної реєстрації Міністерству юстиції", - розповіла Севостьянова на брифінгу в Києві.

За її словами, в результаті цієї реформи буде створена система, в якій виконання судових рішень буде здійснюватися за змішаною системою.

"Крім державних виконавців, у нас буде приватна виконавча служба", - сказала перший заступник міністра.

У свою чергу грузинський експерт, кандидат одну з високих посад в Міністерстві юстиції Джамбул Ебаноїдзе наголосив: "Головним лейтмотивом цієї реформи (реєстраційної системи) буде орієнтир на потреби громадян України, а не державних органах".

Також, за його словами, буде здійснюватися поділ системи реєстрації на фронт - і бек-офіси, "щоб громадяни отримували ці послуги швидко, не гаючи часу".

У свою чергу ще один грузинський експерт у реформуванні виконавчої системи Хатія Шелія розповіла, що в контексті реформи виконавчої служби планується створити інститут приватних виконавців.

"Такий інститут існує в багатьох країнах світу... Це дає скорочення витрат держави на утримання виконавчої системи, створення приватного сектору та викорінення корупції", - додала вона.

Заступник глави адміністрації президента і координатор ради з питань судової реформи Олексій Філатов в інтерв'ю ZN.UA в грудні сказав, що Державна виконавча служба в рамках реформи може бути ліквідована, а замість неї буде введена система приватних виконавців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ