Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністр культури і туризму покритикував університет фізкультури за викладання неперспективних видів спорту

Міністр культури і туризму  Віктор Корж  в рамках виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму  щодо перспектив розвитку олімпійських видів спорту у Львівській області відвідав Львівський  державний  університет фізичної культури, де висловив думку щодо недоцільності викладання спеціальностей, які не є на сьогодні пріоритетними в державі.


„У вас є види спорту, які вже давно віджили своє. В вас  є кафедра сезонних видів спорту, які віджили своє ще в 50-х роках, кафедра автомобільного спорту. І взагалі я прошу декана спортивного факультету написати мені доповідну записку, що таке сезонні види спорту! В Україні є близько 150 визнаних видів спорту на які держава повинна виділяти кошти. П’ятдесять ми можемо поставити на ноги, але не таку велику кількість як є. Коли ми фіксуємо новий вид спорту, то забираємо кошти від перспективних олімпійських видів. Як результат не допрацьовуємо  і отримуємо останні місця на світових чемпіонатах. Можливо я не знаю всього, тому хочу, щоб ви подавали свої пропозиції щодо розвитку спорту в Україні, а також його фінансування на місцевому рівні,”  -- зазначив Віктор Корж.
Свою позицію з цього приводу висловив ректор Львівського державного університету фізичної культури Мирослав Герцик.
„Вперше міністр вийшов в народ і ми почули його ідеї, які він може буде розглядати, а може буде змінювати. Багато говорилося про пріоритетність видів спорту, критикував  наш університет за те, що  в нас є  спеціалізації, які не є пріоритетними. І це цілком справедливо, проте не врахована одна річ, що  є пріоритетні види спорту в які потрібно розвивати, щоб було кому гідно представляти Україну на олімпійських іграх, а є види спорту, які потрібні для здоров’я, для розвитку для культури. Спорт є багатогранний, адже він має своє пізнавальне виховне оздоровче значення. Ми готуємо не тільки спортсменів високого класу, в яких потрібно вкладати великі гроші, але і інструкторів, тренерів, викладачів фізичної культури. Деякі спеціальності взагалі не вимагають бюджетних витрат. Зокрема на кафедрі автомобільного спорту студенти вчаться за свій рахунок. Сьогодні я тільки слухав, але буде ще час мені сказати і я зможу його в дечому переконати», -- зазначив “Гал-info” Мирослав Герцик.
Нагадаємо, що протягом  23-24 грудня на Львівщині відбувається  виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму „Перспективи розвитку олімпійських видів спорту у Львівській області”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ