Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Міністр культури відвідав Львівщину

У рамках робочої поїздки на Львівщину, Міністр культури України Євген Нищук провів зустріч із головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою під час якої були розглянуті основні питання розвитку мистецьких закладів та перспективи розвитку культурної сфери Львівської області. Про це повідомили в прес-службі Міністерства культури України.

Зокрема, були порушені питання проведення внутрішніх ремонтних робіт Національного академічного українського драматичного театру ім. М.Заньковецької до його 100-річчя, налагодження екскурсійного обслуговування відвідувачів у літній період часу відділів Львівської національної галереї мистецтв ім.Б. Г. Возницького – Олеського, Золочівського та Підгорецького замків.

Міністр культури України Євген Нищук наголосив на важливості підтримки та розвитку об’єктів культурної спадщини Львівщини, особливо в контексті оголошеного в Європі 2018 року - роком культурної спадщини, та ініціюванням Мінкультури впровадження цієї європейської ініціативи в Україні.

«Львівська земля надзвичайно багата історичними пам’ятками та об’єктами культурної спадщини - це надзвичайно цінні замки, палаци, старовинні костели, монастирі. На Львівщині нараховується близько 9 тисяч пам’яток культурної спадщини та 9 заповідників. Переконаний, проголошення 2018 року в Україні - роком культурної спадщини стане потужним поштовхом до розвитку цих пам’яток, приверне увагу усіх державних ланок до їх стану та зверне увагу на відновлення та реставрацію пам’яток. І як наслідок, значно збільшить відвідуваність цих об’єктів культурної спадщини та сприятиме економічному розвитку регіону», - сказав Євген Нищук.

Голова Львівської облдержадміністрація Олег Синютка звернувся до Міністра культури України щодо підтримки у наданні Львівській обласній філармонії, Львівській Державній Академічній чоловічій хоровій капелій «Дударик» та Галицькому академічному камерному хору статусу «національних».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ