Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Спорт

Міністр молоді та спорту пообіцяв звільнити всякого керівника облуправління, з вини якого закриється хоча б одна ДЮСШ

У рамках робочої поїздки на Львівщину Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов відвідав футбольний стадіон Арена-Львів. Міністр проінспектував поле, яке нині готується до чергових матчів Ліги Чемпіонів, підтрибунні приміщення, місця для роботи журналістів, конференц-залу. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Окрім того, Ігор Жданов обговорив із керівництвом стадіону питання фінансово-господарської діяльності та подальші перспективи функціонування стадіону Арена-Львів.

Після цього Ігор Жданов провів робочу нараду із керівниками структурних підрозділів області, спортивним та молодіжним активом регіону. Участь в нараді також взяли голова обласної державної адміністрації Олег Синютка та перший заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул.

Під час зустрічі Міністр розповів про останні ініціативи уряду в соціально-економічній сфері, започатковані урядом реформи та бюджетні новації. Зокрема, Ігор Жданов наголосив, що уряд, який працює в умовах військового часу, вперше в історії України забезпечив безпрецедентне фінансування системи оборони і безпеки країни на рівні 90 млрд. грн.

Окрім того, було збережено фінансування соціальних видатків на рівні минулого року. «Попри різноманітні чутки ми зберегли стипендії студентам, гарантії соціально-незахищеним громадянам, натомість збільшили податки для олігархів та найбагатших українців, зокрема на пасивні доходи, роялті, ставки оподаткування та ренту на надра», - повідомив Ігор Жданов.

Також учасники наради обговорили зміни в молодіжній і спортивній галузях. Міністр підкреслив, що ДЮСШ мають отримати повне фінансування із місцевих бюджетів після того, як вони перейшли на місцевий рівень із фонду соціального страхування.

«На жаль, у перехідний період виникає нерозуміння цих змін і об’єктивно існують зараз проблеми із тим, що ці кошти зависають. Тут потрібно піднімати питання на місцевому рівні, відпрацьовувати цю проблему із місцевими радами та обласними державними адміністраціями, особливо на етапі ухвалення місцевих бюджетів», - наголосив Міністр.

Ігор Жданов також повідомив, що запланував провести селекторні наради із кожним керівником обласного управління молоді та спорту країни з метою роз’яснення змін, які відбулися в системі фінансування ДЮСШ.

«Кожний керівник обласного управління має розуміти, що тепер це його пряма відповідальність і обов’язок забезпечити надходження коштів до ДЮСШ через місцеві бюджети, і це повинен бути окремий, захищений рядок. Якщо через недогляд та безвідповідальність місцевих керівників з цього питання - закриється хоч одна ДЮСШ, я зроблю все, щоб вони більше не працювали на своїх посадах», - наголосив Міністр молоді та спорту України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ