Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністр оборони України провів розмову з Держсекретарем з питань оборони Великої Британії

23 квітня відбулася телефонна розмова Міністра оборони Андрія Тарана з Державним секретарем з питань оборони Великої Британії Беном Уоллесом. Очільники оборонних відомств України та Великої Британії підтвердили стратегічний характер партнерства.

Андрій Таран наголосив на незворотності забезпечення конституційно закріпленого стратегічного курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію через досягнення конкретних результатів послідовної оборонної реформи та впровадження стандартів НАТО.

Очільниками оборонних відомств підтверджено стратегічний характер партнерства, обговорено необхідність корегування в умовах пандемії ключових заходів двостороннього співробітництва.

Міністр оборони України ознайомив свого колегу з поточною воєнно-політичною ситуацією в Україні та навколо її кордонів, зокрема у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Окремо було доведено інформацію стосовно діяльності Міністерства оборони та Збройних Сил України в контексті запобігання поширенню в Україні гострої респіраторної хвороби, пов’язаної з коронавірусом COVID-19.

Бен Уоллес запевнив Андрія Тарана у непохитності підтримки суверенітету України, відновлення її територіальної цілісності та нарощування спроможностей Збройних Сил. Він зазначив, що чітка позиція британського Уряду щодо засудження агресії Російської Федерації проти України залишиться незмінною.

Сторони домовилися продовжити активний діалог на рівні глав оборонних відомств та їхніх заступників, а також організувати у цьому році взаємні візити до Великої Британії та України відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ