Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністр транспорту Йосип Вінський заклав початок реконструкції аеропорту «Львів»

На території міжнародного аеропорту «Львів» завершилася церемонія закладання капсули на місці будівельних робіт з продовження злітно-посадкової смуги. В церемонії взяли участь Міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський, заступник Міністра транспорту та зв’язку України – голова Державіаадміністрації Олександр Давидов, директор «Украеропроекту» Віктор Бойко, генеральний директор ТОВ «ПБП «Азовінтекс» Олександр Тарута, директор львівського офісу ПІІ «Тебодін Україна» Олег Петровський, представники місцевої влади. У капсулу було закладено грамоту, в якій розповідалося про важливість реконструкції аеропорту.
За словами Міністра транспорту, на місці львівського летовища буде фактично збудований новий аеровокзал, бо той , що є не відповідає вимогам до міжнародного аеропорту.
До кінця року планується завершити всі земляні роботи, пов’язані з продовженням злітно-посадкової смуги. Планується, що у квітні 2012-го аеропорт «Львів» закриють на чотири місяці для будівництва смуги, а роль основного летовища Західної України візьме на себе Івано-Франківськ. Будівельні роботи виконають ТОВ «ПБП «Азовінтекс» та ПІІ «Тебодін Україна».
Міністру також було представлено план розвитку аеропорту. Директор львівського летовища Олександр Загрева заявив, що до 2012 тут відбудеться не лише реконструкція, а й виконані роботи на перспективу розвитку аеропорту.
Водночас проект будівництва нового терміналу наразі проходить експертизу «Украеропроекту», яка має бути завершена до кінця тижня. Згодом буде визначено підрядника з будівництва. До цього будуть залучені провідні міжнародні авіакомпанії. До підрядника висувається вимога не лише збудувати термінал, а й взяти його на обслуговування, залучати нові повітряні потоки
До земель аеропорту повинно бути приєднано 300 гектарів. Частина з них – землі міста, 17 га – землі області, частину земель буде передано від військової частини. Також триває процес викупу ділянок приватних осіб для подовження злітно-посадкової смуги.
Для кращого сполучення аеропорту із залізничним вокзалом заплановано реконструювати колію, яка раніше йшла від вокзалу до військової частини. Планується, що по ній можна буде швидко дістатися від залізничного вокзалу до аеропорту рейковим автобусом.
Загалом вартість реконструкції аеропорту «Львів» та всієї необхідної інфраструктури оцінюють у 2 мільярди гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ