Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міністр Вакарчук підготував план національного виховання студентів

Робоча група, створена за результатами Всеукраїнської наради з питань виховної роботи, підготувала проект концепції національно-патріотичного виховання студентської молоді. До його обговорення запрошують усіх охочих. Про це повідомив офіційний сайт Міністерства освіти і науки України.
Автори концепції вважають, що розбудова Української держави та відродження української нації потребують впровадження відповідної системи національного виховання молоді, яка формуватиме ядро української інтелігенції.
«Національний характер виховання полягає у формуванні людини як громадянина України незалежно від її етнічного та соціального походження, віросповідання та передбачає створення спільноти самодостатніх людей, які об’єднані національною ідеєю та оберігають свої цінності й свободи», – впевнені автори проекту.
Головною метою національного виховання студентської молоді має стати формування свідомого громадянина – патріота Української держави, активного провідника національної ідеї, представника української національної еліти через набуття молодим поколінням національної свідомості, активної громадянської позиції, високих моральних якостей та духовних запитів.
Механізм виконання Концепції передбачає координацію зусиль Міністерства освіти й науки України, органів влади та місцевого самоврядування, професорсько-викладацького і студентського складу вищого навчального закладу, представників громадських організацій, засобів масової інформації.
Пропозиції, доповнення, ідеї слід надсилати на адресу Міністерство освіти і науки (01135 м Київ пр.Перемоги, 10) та на електронну скриньку:m_rogoza@ mon.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ