Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міністр внутрішніх справ наказав підлеглим всіма силами сприяти роботі журналістів

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов підписав наказ щодо сприяння роботі журналістів, – повідомили в Департаменті зв‘язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВСУ.

 

Директор Департаменту зв‘язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України Дмитро Андреєв наголосив  на тому, що Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов поставив завдання  максимально розширити спектр взаємовідносин роботи органів внутрішніх справ та засобів масової інформації.  

 

Як повідомив головний радника міністра внутрішніх справ України Костянтин Стогній, сьогодні Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов підписав наказ МВС України  №88 від 25 березня 2010 року «Про упорядкування взаємодії органів внутрішніх справ та засобів масової інформації».

 

«Цей документ стане Вам у пригоді у щоденній роботі,  - підкреслив головний радник Міністра Костянтин Стогній. – Він допоможе Вам працювати й налагодити  безпечну роботу та більш якісну підготовку матеріалів. Це наказ внутрішнього користування, що вимагає від багатьох керівників міліції певних дій, які б допомагали Вам працювати.  Зокрема, у разі скоєння протиправних дій відносно представників засобів масової інформації та  інших резонансних подій за їх участю наказом передбачено негайне прибуття до місць таких подій керівників ГУМВС, УМВС, міськрайлінорганів та відповідних підрозділів по зв’язках з громадськістю з метою здійснення контролю за дотриманням прав журналістів. Також терміново про такі події доповідатимуть Міністру внутрішніх справ України Анатолію Могильову, який особисто контролюватиме виконання цього наказу».

 

Під час брифінгу, присвяченого виходу указу, наголошувалося, що з  метою попередження фактів ігнорування права журналістів на отримання інформації, створення сприятливих умов для безпеки журналістів під час виконання ними свого професійного обов’язку в місцях проведення масових заходів і надзвичайних подій, надання фахових коментарів та роз’яснень представникам ЗМІ в обов’язковому порядку передбачено згаданим наказом визначення уповноваженої особи з числа керівництва підрозділів для оперативної взаємодії з журналістами безпосередньо в місцях таких подій.

 

Вся інформація про роботу міліції, яка викликає інтерес суспільства, також буде оприлюднюватися на офіційних сайтах МВС, ГУ-УМВС. Про те, що найбільше цікавить громадськість, в МВС сподіваються дізнатися безпосередньо від представників засобів масової інформації, які працюють над підготовкою відповідних матеріалів та в ході цієї роботи звертаються з відповідними запитами про надання інформації до підрозділів зв‘язків з громадськістю.

 

«Підготуєте пропозиції щодо того,  аби сторінки цих сайтів були актуальними й цікавими для Вас.  Якщо у Вас є пропозиції,  яку ви хочете бачити інформацію,   які ці сайти  - давайте пропозиції і сайти будуть працювати, як ви того хочете,  а не створювати фільтри для вашої роботи і засобів масової інформації», - сказав Костянтин Стогній.

 

Дмитро Андреєв додав, що встановлюється жорсткий контроль за реагуванням на всі критичні публікації щодо дій міліції. «Я думаю, що найближчим часом Ви зможете переконатися в тому, що ця схема запрацює», - зазначив директор Департаменту.

 

«Відповідаючи на запитання журналістів щодо механізму контролю виконання цього наказу Костянтин Стогній повідомив, що наразі йдуть перемовини з керівництвом Національної спілки журналістів України щодо можливого дублювання всіх повідомлень про порушення прав журналістів, які надходять до міліції, й на сайті Спілки. Таким чином, жодне повідомлення представників ЗМІ не зможе десь «випадково загубитися», адже такі повідомлення можна буде періодично звіряти, а також спільно з представниками ЗМІ аналізувати як стан виконання наказу МВС №88, так і загалом дотримання прав журналістів з боку працівників міліції. «Контролювати цей наказ допоможете перш за все ви, журналісти», - підкреслили учасники брифінгу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ