Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

НАБУ почало активно працювати, - міністр юстиції про конфлікт з ГПУ

Міністр юстиції Павло Петренко сьогодні, 19 серпня, у розмові із журналістами зазначив, що конфлікт, який виник між Національним антикорупнійним бюро України та Генпрокуратурою України - це нездорові речі, однак це говорить про те, що нові органи почали активно працювати.
bankruptcy-ua.com

"Треба, щоб кожен із них (ГПУ та НАБУ) займались своєю справою і не займались дурницями.  Конфлікти між правоохоронними органами - це зажди погано, бо коли конфліктують правоохоронні органи, від цього виграють тільки ті особи, проти яких вони повинні розслідувати кримінальні справи", - зазначив міністр. 

"Я думаю, що цей конфлікт буде зведений до нуля. Також гадаю, що у генпрокурора і у директора НАБУ вистачить мудрості, щоб вони припинили такі нездорові речі між їхніми підлеглими.

Були порушення та перевищення Закону як із одної, так і з іншої сторони.  Але подивимось, що дасть розслідування. Нічого хорошого для правоохоронної системи цей конфлікт не дасть, але це говорить про те, що нові органи почали активно працювати", - додав Павло Петренко.

Нагадаємо, 12 серпня Генеральна прокуратура виявила стаціонарний пост спостереження за своїми співробітниками за адресою вул. Симона Петлюри, 7/9 у Києві, що здійснював зняття інформації про дії працівників прокуратури.

Начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив про те, що спецназ НАБУ побив 3 співробітників прокуратури 12 серпня в Києві. 

В ГПУ заявили, що стеження було незаконним, у той час як НАБУ стверджують, що мали відповідне рішення суду. Генпрокуратура почала розслідувати бійку.  Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що до працівників НАБУ застосовували незаконні заходи фізичного і морального впливу.

Додамо, Генеральний прокурор Юрій Луценко передав розслідування інциденту між Національним антикорупційним бюро і ГПУ до Служби безпеки України для неупередженого слідства. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ