Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністру МЗС Польщі повідомили, що Цвинтар орлят на польських паспортах - це не добре

Посилення безпеки є ключовим завданням для регіону Східної Європи. На цьому наголосив глава зовнішньополітичного відомства Польщі Вітольд Ващиковський під час зустрічі з главою МЗС України Павлом Клімкіним, яка відбулася в рамках зустрічі країн Вишеградської групи та Східного Партнерства у Будапешті 31 серпня 2017 року. Про це повідомила прес-служба МСЗ України.

Міністри предметно обговорили заходи із зміцнення безпеки в регіоні Східної Європи, насамперед, у контексті російсько-білоруських військових навчань "Запад-2017" та зміцнення оборонних спроможностей НАТО.

Сторони дійшли спільної думки щодо поглиблення двостороннього політичного діалогу, зокрема шляхом організації двосторонніх зустрічей під час Економічного Форуму в Криниці та візитів високого рівня до кінця поточного року.

Окрему увагу приділено питанням спільної історії. Українська сторона наголосила на суперечливості ідеї щодо зображення цвинтаря орлят у Львові на нових польських паспортах та підкреслила необхідність вирішення цього питання в дусі  добросусідства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ