Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністри уряду за квотою БЮТ ідуть у відпустку

За словами нардепа від БЮТ Сергія Соболєва всі члени уряду, які зайшли в уряд за квотою фракції БЮТ, пішли у відпустку. Про це він повідомив в ефірі програми "Шустер live".

"За конституцією прем'єр, перший віце-прем'єр і ті в уряді, хто зайшли від фракції БЮТ ... за 2,5 року вперше йдуть у відпустку, щоб зникли взагалі будь-які розмови про те, що хтось тримається за крісла", - сказав він .

У той же час, за інформацією наданою джерелом у Кабміні України, сценарій, про який сказав С.Соболєв, був розроблений найближчим оточенням прем'єра і схвалений Юлією Тимошенко у минулу п'ятницю 26 лютого. 

Джерело в уряді також повідомило, що завтра, 4 березня, в.о. прем'єр-міністра України Юлія Тимошенко планує бути на робочому місці. За його словами, основним питанням завтрашнього робочого дня будуть суперечки ДК "Нафтогазмережі" з нинішнім керівництвом облгазів.

Про сьогоднішню нараду в Кабміні джерело повідомило, що була невелика загальна частина, після чого "Юлія Володимирівна викликала міністрів до себе в кабінет і з кожним розмовляла віч-на-віч".

"Можна сказати, що йде підготовка до роботи у форматі опозиційного уряду", - додало джерело.

Нагадаємо, сьогодні джерела в уряді повідомили, що Ю.Тимошенко бере відпустку.

У той же час, міністр юстиції України Микола Оніщук після зустрічі міністрів з главою уряду заявив, що міністри уряду України будуть виконувати свої обов'язки до призначення нового складу уряду, передає РБК-Україна.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України прийняла постанову "Про відповідальність Кабінету міністрів України". За відповідне рішення проголосували 243 депутати (ПР - 172, БЮТ - 7, НУ-НС - 15, КПУ - 27, Блок Литвина - 19, позафракційні - 3) із 286 зареєстрованих у залі. Таким чином, прийняття постанови тягне за собою відставку уряду.

Відзначимо, що Ю.Тимошенко залишається в.о. прем'єр-міністра України до тих пір, поки ВР не затвердить кандидатуру нового прем'єра, подану Президентом України Віктором Януковичем.

Напередодні голова ВР Володимир Литвин оголосив про припинення діяльності коаліції парламентських фракцій у складі БЮТ, НУ-НС і Блоку Литвина. Як заявила після цього Ю.Тимошенко, коаліція зруйнована незаконно, а відповідальність за руйнування коаліції несуть Блок Литвина і «Наша Україна».

Як повідомлялося, 18 грудня 2007 р. Верховна Рада України затвердила склад Кабінету міністрів і схвалила кандидатуру лідера БЮТ Ю.Тимошенко на посаду прем'єр-міністра України. Тоді за ухвалення цього рішення віддали свої голоси 226 народних депутатів з парламентських фракцій БЮТ і НУ-НС. Перед цим депутати відправили у відставку попередній склад уряду на чолі з В.Януковичем.

Також Ю.Тимошенко очолювала уряд України з лютого по вересень 2005 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ