Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міністри від «Нашої України» в уряді - це жест доброї волі до Президента – Тарас Чорновіл

«Ще із самого початку переговорного процесу щодо входження „Нашої України” в антикризову коаліцію Партія регіонів зробила жест доброї волі Президенту тим, що надала йому прерогативу призначення кількох міністрів в уряді Януковича за умови, що НУ ввійде в коаліцію», - зазначив у коментарі “Гал-info” народний депутат України, член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл.
 «Зараз НУ після затяжного переговорного процесу, не зважаючи на позицію Президента, не увійшла в антикризову коаліцію і тим самим заявила про свій перехід в чітку опозицію до уряду. Відповідно, ми вважаємо неприпустимим, щоб міністри, які є в опозиції до діючого уряду, працювали у цьому ж уряді. Дотримуючись свого слова перед Президентом як неформального учасника переговорного процесу з «антикризовою коаліцією», за умови, якщо з боку його міністрів не буде протистоянь, ми готові залишити ці міністерства і надалі у відомстві Президента, але принциповим є момент призупинення  членства цих міністрів в опозиційних політичних силах. Хочу наголосити, що не йдеться про їхній вихід зі своїх партій, лише про призупинення членства», - зауважив нардеп.
 Коментуючи слова Ярослава Кендзьора про те, що регіонали хочуть, залишивши міністрів-«нашоукранців» в уряді, не загострювати стосунків з Президентом, і тим самим не брати всю  відповідальність за суспільно-економічний стан у державі на свої плечі. Тарас Чорновіл зауважив, що у діючої коаліції на заміщення міністерських посад, які  зайняті «нашоукраїнцями», вже є визначені заміни. «Ці люди є професіоналами своєї справи. На жаль, я не можу зараз Вам назвати цих людей. Але хочу запевнити, що Партія регіонів і вся діюча коаліція не боїться брати відповідальність на себе. Водночас хочу нагадати, що сам Президент розпочав перебирання повноважень на себе, попри те, що в Конституції Україні є чітко зазначено про розподіл обов’язків між Президентом і урядом».
 Відповідаючи на запитання кореспондента „Гал-іnfо”, коли Тарас Чорновіл планує відвідати Львів і який характер носитиме візит, він зазначив: «Візит на Львівщину носитиме виключно приватний характер. Коли саме він буде, зараз важко сказати. Я закріплений за Тернопільською областю як депутат від фракції Партії регіонів, відповідно, прийматиму громадян у Тернополі. У Львів я приїду виключно неформально», - сказав він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ