Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Мінкульт, МОН та "Українська кіно-асоціація" уклали Меморандум про співпрацю

Сьогодні, 17 липня у прес-центрі Кабінету Міністрів України відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством культури України, Міністерством освіти і науки України та Асоціацією ʺУкраїнська кіно-асоціаціяʺ. Про це повідомили у прес-службі Мінкульту.
Мінкульт, МОН та "Українська кіно-асоціація" уклали Меморандум про співпрацю. Фото: Мінкульт

Меморандум підписали Міністр культури України Євген Нищук, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та виконавчий директор Асоціації ʺУкраїнська кіно-асоціаціяʺ Вікторія Ярмощук.

Як повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, була досягнута домовленість з Мінкультури щодо забезпечення МОН фільмокопіями українських фільмів,  рекомендованих для використання в освітньому процесі, для утворення на базі національної освітньої електронної платформи інформаційно-медійного ресурсу  – Медіатеки.

ʺДля нас дуже важливо забезпечити наших дітей сучасним, цікавим змістом освіти і матеріалами, які можуть їх мотивувати до навчання. Зараз в Україні  розвивається чудовий медійний  контент, який створений в Україні і підтримується державним бюджетом, - зазначила Лілія Гриневич. – Використання українського продукту, який є дуже цікавим  і якісним, в освітньому процесі,  безсумнівно, буде мотивувати дітей, дасть їм можливість в цікавий спосіб  ознайомлюватися  з культурним продуктом  і буде корисним для їхнього навчання. Це стосується  як художніх,  так  і документальних фільмів, створюючи при цьому певний емоційний впливʺ.

Метою цього Меморандуму є консолідація зусиль, спрямованих на інтегрування в освітній процес таких інструментів неформальної освіти як демонстрація українських фільмів, тематика яких пов’язана з освітніми програмами закладів загальної середньої освіти і які виконуватимуть просвітницьку функцію виховання підростаючого покоління у любові до України, повазі до її історії, культури, загальнолюдських цінностей, ознайомлюватимуть із важливими історичними віхами становлення української державності, а також інформуватимуть про здобутки сучасної вітчизняної кінематографії.

Згідно з Меморандумом сторони розвиватимуть взаємовигідне, рівноправне та довгострокове співробітництво, спрямоване на досягнення поставленої мети.

ʺДуже важливо, щоб ті напрацювання, які відбулися  зараз в системі освіти, і той прорив українського кінематографу та аудіовізуального мистецтва в цілому знайшли не тільки точки дотику, але й були корисними  для якнайбільшої аудиторії,  тим більше, коли це стосується власне  учнів, школи, освітніх програм, –  наголосив Міністр культури України Євген Нищук. – В останні три роки в українському кінематографі з’являються ті фільми, які відтворюють важливі віхи нашої історії та правдиво відображають персоналії, які тривалий час замовчувалися, знаходилися під грифом ʺСекретноʺ або відверто спотворювалися, обростаючи міфами. І зараз  ми маємо гарну можливість в шкільній навчальній програмі відкривати ці історії в правдивий спосіб, з аудіовізуальним та емоційним підсиленням. Сьогодні ми приділяємо значну вагу створенню саме дитячого контенту – художніх і анімаційних фільмів. Буквально в жовтні у прокат виходить стрічка ʺЗахар  Беркутʺ за твором Івана Франка, у листопаді – фільм ʺЦіна свободиʺ про валлійського журналіста, який відкрив світу правду про Голодомор, наступного року ми очікуємо прем’єру фільму ʺОлекса Довбушʺ про борця за свободу України. Я переконаний, що ці стрічки будуть не тільки цікавими,  а й корисними нашим юним глядачам. Сьогоднішній Меморандум дасть імпульс системній роботі в тому, щоб  ці фільми дійшли до глядача – для нас це велике завданняʺ.

Відповідно до досягнутих домовленостей, зі свого боку, Асоціація ʺУкраїнська кіно-асоціаціяʺ регулярно інформуватиме МОН і Мінкультури про здобутки сучасного українського кінематографу, надаватиме можливості для розміщення у Медіатеці тізерів українських фільмів, що готуються до прокату, а також сприятиме розміщенню у Медіатеці українських фільмів, сприятиме організації дистриб’юторами-членами Асоціації проведення у кінотеатрах кіносеансів на пільгових умовах для учнів закладів загальної середньої освіти.

На переконання виконавчого директора Асоціації ʺУкраїнська кіно-асоціаціяʺ Вікторії Ярмощук, саме завдяки співпраці держави  і вітчизняної  кіноіндустрії стало  можливим бурхливе відродження в країні якісного українського кіно.

ʺДержава сьогодні не лише допомагає нам створювати контент, але й зараз допомагатиме його розповсюджувати. Ми працюємо в надзвичайно відповідальній індустрій – продукт, який ми виробляємо,  має безпосередній вплив на думки людей, на формування їх світогляду, це є надзвичайно важливим саме сьогодні, вкрай складний період для нашої держави. Кінотеатри чекають свого юного глядача, готові надавати пільгові умови  для візитів школярів до кінотеатрів на ті фільми, які рекомендуватиме МОН  і Мінкультури. Ми хочемо, щоб наше молоде покоління формувалося, у  тому числ, на якісному українському кіноʺ, –  Вікторія Ярмощук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ