Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінкульт розширив перелік пропагандистів держави-агресора

Міністерство культури України за ініціативою Держкомтелерадіо внесло до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, ще чотирьох пропагандистів держави-агресора, авторів антиукраїнських видань.

Зокрема, до переліку додано імена Олександра Дугіна, Михайла Полікарпова, Ростислава Іщенка, Анатолія Терещенка.

Засновник ідейного руху «неоєвразійство», поширювач праворадикальних, екстремістських, терористичних ідей Олександр Дугін неодноразово публічно закликав убивати українців. Дві його книги Держкомтелерадіо вніс до Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. Дугін також внесений до санкційних списків США та Канади як особа, винна в агресії РФ проти України.

Російський військовий історик, учасник збройних конфліктів на території колишньої Югославії, автор низки книг про участь російських найманців у війнах на Балканах Михайло Полікарпов теж відзначився кількома «творами» про «карателів», «бандерівську хунту», зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України.

Ростислав Іщенко – колишній киянин, колишній  радник одіозного провідника антиукраїнської та проросійської політики Дмитра Табачника – в березні 2014 року втік до Росії, де став  системно і цілеспрямовано поширювати антиукраїнські тези, зокрема, закликав Путіна завдати головного удару по Україні з харківського напрямку. Він є автором кількох пропагандистських видань з промовистими назвами на кшталт «Крах Украины. Демонтаж недо-государства».

Анатолій Терещенко - кадровий офіцер КДБ, автор численних видань, у яких пропагуються силові структури Росії, поширюються ідеологічні доктрини держави-агресора.

Нагадаємо, що перебування особи в цьому списку означає введення в дію проти неї певних обмежень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ