Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінкультури підпише зі Львівською ОДА угоду про співробітництво

Міністр культури і туризму України Василь Вовкун провів зустріч з керівниками управлінь культури і туризму обласних державних адміністрацій. Як розповіла у коментарі «Гал-info» начальник управління культури і туризму Львівської ОДА Галина Дорощук, під час наради міністр розповів про нову стратегію взаємодії з управліннями культури в областях, наголосив на пріорітетних напрямках розвитку культурної інфраструктури.
Також, за словами Галини Дорощук, під час зустрічі обговорювалися регіональні проекти, які буде підтримувати міністерство в освітній галузі.
«Міністр наголосив, що деякі культурні проекти треба вдосконалювати, деякі програми є застарілі і їх треба реалізовувати у сучасному вимірі зі збереженням культурних традицій нашої історії», — розповіла Галини Дорощук.
Вона також повідомила, що Міністерство культури і туризму України розробило нову Угоду про співробітництво з обласними державними адміністраціями.
Як повідомили у прес-службі Мінкультури, рішення про формування нового змісту Угоди прийнято міністром культури і туризму Василем Вовкуном, який вважає, що у попередньому плані роботи на 2008 рік не був виписаний дієвий механізм співпраці між міністерством та облдержадміністраціями по реалізації національної культурної політики, спрямованої на вирішення актуальних питань галузі культури і туризму. Зокрема, не було розроблено детального плану проведення спільних заходів, що сприяють органічному розвитку класичного, автентичного та сучасного мистецтв.
Василь Вовкун провів ряд виробничих нарад, на яких було обговорено та прийнято мету, зміст, форми реалізації нової Угоди, сформовано основні пріоритетні напрями співпраці між МКТ та облдержадміністраціями.
Нову Угоду розроблено на підтримку Урядової програми «Український прорив» та погоджено з Президентом України Віктором Ющенко.
Угода про співробітництво, яку буде підписано між Міністерством та кожною з 29 обладержадмінстрацій (включаючи Київську та Севастопольську), укладається з метою об`єднання творчих, інтелектуальних, організаційних, матеріально-технічних ресурсів для посилення інструментарію вирішення актуальних проблем культурного розвитку та поглиблення співпраці в напрямках розвитку туризму і курортів кожної області.
Предмет Угоди – узгодження діяльності сторін у проведенні спільних заходів з реалізації державної культурної політики та врегулювання суспільних відносин, пов’язаних із створенням, використанням, поширенням та збереженням культурних цінностей в регіоні.
Основними пріоритетними напрямами спільної діяльності сторін у проведенні спільних заходів є: організація та забезпечення розвитку академічного мистецтва, традиційної та масової культури; концептуальна розробка заходів по увічненню пам’яті жертв Голодомору – геноциду українського народу 1932-1933 років; забезпечення доступу населення регіону до національного культурно-мистецького продукту, активізація гастрольної діяльності українських виконавців; ефективна система функціонування та розвитку музейної галузі;  ефективна система функціонування та розвитку бібліотечної галузі тощо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ