Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міноборони ініціює збільшення посадових окладів та скасування премій вже у 2016 році

«Враховуючи досвід країн НАТО, Міністерство оборони ініціює розробку постанови Кабінету Міністрів України, яка повинна впорядкувати грошове забезпечення». Про це сьогодні, 27 квітня, повідомив заступник директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України полковник Сергій Галімський.

За його словами, на сьогодні частина основних видів грошового забезпечення українського військовослужбовця складає всього 15% від суми грошового утримання. Решта 85% — це додаткові види грошового забезпечення.

— Практика провідних країн світу передбачає частку основних видів грошового забезпечення на рівні не менше 70 відсотків. Тому проект постанови передбачає збільшення посадових окладів і окладів за військове звання, а також скасування близько 15 додаткових видів грошового забезпечення, — наголосив полковник Сергій Галімський і додав, що це планується зробити у 2016 році.

За словами офіцера, наступним етапом впорядкування грошового забезпечення до 2020 року передбачається встановлення прямої залежності розмірів грошового забезпечення військових від затвердженої в державі мінімальної заробітної плати.

Також заступник директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України повідомив, що з 1 січня 2017 року протягом 4 років планується провести поетапний перерахунок пенсій військовослужбовців.

— В такий спосіб система грошового забезпечення буде адаптована до стандартів НАТО та відповідатиме вимогам сьогодення. Це буде значним стимулом для військовослужбовців продовжувати військову службу за контрактом, — підсумував полковник Сергій Галімський.

ЗСУ інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ