Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міноборони очікує висновків слідства для негайної виплати грошової допомоги сім'ям загиблих в авіакатастрофі АН-26Ш

Ідентифікація тіл загиблих та офіційний висновок про причини смерті є обов’язковими та визначальними для призначення та виплати одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих. Дані питання перебувають у компетенції Державного бюро розслідувань, повідомили в пресслужбі Міноборони 1 жовтня.

Після отримання вищезазначених результатів та надходження до Міноборони визначеного законодавством необхідного переліку документів виплата стосовно кожного загиблого буде здійснена невідкладно.

Міністерством оборони необхідні кошти для здійснення виплат у розмірі 40 мільйонів 989 тисяч гривень зарезервовані.

Розмір допомоги складає 1 576 500 грн. (750-кратний прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений на 1 січня 2020 року — 2102 грн.). Допомога розподіляється рівними частками на всіх осіб, які мають право.

Питання оформлення документів взято на контроль. Відповідним керівникам всіх рівнів доручено надавати максимальне сприяння сім’ям загиблих в якнайшвидшій їх підготовці та направленні до Міноборони.

Наразі оформлення документів здійснюється через обласні військові комісаріати за місцем проживання одержувачів допомоги. Після затвердження рішення про виплату Міністром оборони, допомога буде невідкладно перерахована на рахунки одержувачів допомоги військовим комісаріатом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ