Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міноборони втрачає контроль над оборотом техніки і зброї, - ЗМІ

Керівництво Міністерства оборони просить держконцерн "Укроборонпром" вплинути на підвідомчі підприємства, які незаконно розпоряджаються бойовою технікою і зброєю, і посприяти поверненню цього військового майна Міноборони.

Про це пише ZN.UA з посиланням на текст звернення заступника міністра оборони Артуро Франциско Бабенко до керівника "Укроборонпрому" Сергія Громова.

Як пише видання, в листі йдеться всього лише про деякі епізоди великого списку . Але і цього цілком достатньо, щоб зрозуміти: ситуація в цій сфері ні Міноборони, ні "Укроборонпромом" не контролюється.

Зокрема, в листі заступник міністра оборони повідомив, що на Балаклійському ремонтному заводі знаходиться майже 20 тис одиниць стрілецької зброї, що потрапили туди ще в 2010 році нібито для передпродажної підготовки.

"Не відстає в цьому плані і Київський бронетанковий завод, не бажаючий повертати Міноборони 57 одиниць стрілецької зброї. З'ясувалося, що це бойова зброя використовує якась команда позавідомчої охорони, при цьому відповідна ліцензія і дозвільні документи на володіння і носіння зброї на підприємстві відсутні", - пише видання.

Керівництво заводу також не бажає повертати Міноборони п'ять БТР -80, нібито відремонтованих підприємством за обігові кошти.

Не відстає, як пише видання , від Київського і Миколаївський бронетанковий завод, який примудрився залишити тільки корпус від п'яти БТР-80, переданих йому Міноборони для проведення капітального ремонту. Ще 17 БТР -70 підприємство ініціативно відремонтувало і намагається якимось чином продати, але вже без участі військового відомства.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ