Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Міноритарні акціонери ВАТ „Іскра” збираються звертатися до високопосадовців України

14 березня відбулися збори міноритарних акціонерів ВАТ „Іскра”. Як повідомив під час зборів голова вільної профспілки ВАТ „Іскра” Віталій Ілик, за 10 років акціонери не отримали дивідендів. З’ясувати, чому їх не виплачують, акціонерам не вдалося. Загалом кількість акцій, які мають акціонери - колишні та теперішні працівники „Іскри”, не перевищує 5%.
На зборах вирішили організувати товариство та обрати керівництво для того, щоб воно виробило стратегію подальших дій. До складу керівництва увійшло п’ятеро осіб: Степан Кульчицький-Цмайло, Методій Волошин, Іван Іванишин, Степан Савка та Ярослав Ром’як.
Як повідомили під час зборів, 15 березня будуть скеровані листи до Львівської ОДА  та до Львівської міської ради щодо вирішення суперечки. Крім того, на зборах ухвалили рішення вислати листи Президентові України Вікторові Ющенку, прем’єр-міністру України Юрію Єханурову, голові Верховної Ради України Володимиру Литвину та голові Фонду держмайна Валентині Семенюк з проханням внести зміни до Закону України про акціонерні товариства з метою захисту прав акціонерів, якщо кількість їхніх акцій не перевищує 50% та зобов’язати власників контрольного пакету акцій виплачувати дивіденди. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ