Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міносвіти демонополізувало ринок електронних студентських квитків

Виконуючи вимоги Антимонопольного комітету України, Міністерство освіти і науки України зобов’язалося розглянути технологічні пропозиції різних платіжних систем перед масовим запровадженням єдиних електронних студентських квитків, поєднаних з банківською платіжною карткою. Про це повідомила прес-служба АМКУ.

 

З цього приводу Міносвіти створило відповідний розділ на власному веб-сайтіі та оприлюднило інформацію щодо залучення технологічних рішень виготовлення таких студентських (учнівських) квитків.

 

«Реалізація вимог Антимонопольного комітету забезпечить конкурентну змагальність між учасниками ринку. А суспільним наслідком стане захист інтересів українського студентства завдяки визначенню найбільш зручної платіжної системи», – наголосив з цього приводу Олександр Мельниченко.

 

Як уже повідомлялося, рекомендації Комітету полягали в тому, щоб Міносвіти забезпечило розгляд усіх пропозицій, отриманих за 9 місяців до прийняття рішення про масове запровадження електронних студентських квитків, поєднаних з банківською платіжною карткою. Термін державного експерименту спливає наприкінці 2010 року.

 

Як встановив Комітет, Міносвіти активно використовує лише одну платіжну систему – Національну систему масових електронних платежів (НСМЕП). У 2006 році Кабінет Міністрів України спільно з Національним банком України розробив концепцію поширення безготівкових розрахунків з використанням спеціальних платіжних засобів. Експеримент з електронним студентським квитком із залученням навчальних закладів та учасників ринку банківських послуг розпочався на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26 травня 2006 року № 753, яка передбачає скорочення готівкового обігу для зменшення кількості зловживань у сфері економіки тощо. До проекту вже долучилося 38 вищих навчальних закладів.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ