Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міносвіти запропонувало вчити дітей з окупованих територій дистанційно

Для того, щоб зберегти в українській орбіті школярів окупованого Донбасу й анексованого Криму, їм потрібно дати кращу освіту за запропоновану «ДНР», «ЛНР» чи Росією. Цим дітям треба дати змогу отримати українські документи про освіту й учитися далі в Україні.

Про це в інтерв’ю Тижню розповів перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.

За його словами, зараз міністерство пропонує створити систему дистанційного навчання для школярів з окупованих територій.

«Ми пропонуємо створити систему дистанційного навчання, що потрібна хлопцям та дівчатам не лише зі згаданих регіонів. Аби, пройшовши курси на платформі, куди є доступ через інтернет, вони могли приїхати до Києва чи іншого українського міста, щоб скласти іспити й державну підсумкову атестацію. Просто так прорватися на окуповані та анексовані території з чимось іншим ми не можемо», - розповів заступник міністра.

Крім того, зазначив Ковтунець, якщо вдасться реалізувати принаймні 60% задуманого в новій концепції освіти, українська школа стане кращою за російську.

«Ми маємо показати ліпші зразки, те, що з нашими вітчизняними дипломами можна легко поїхати навчатись і працювати в Європу, і цього не треба боятися. Так ми покажемо зразки нової, іншої України», - наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ