Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міносвіти запровадило у школах окреме вивчення російської літератури

Міністерство освіти і науки затвердило нову концепцію літературної освіти у середніх школах. Документ, підписаний главою відомства Дмитром Табачником, змінює структуру викладання літератури в середній школі.

Про це пише "КоммерсантЪ-Україна".

Згідно з концепцією, в шкільній програмі на 30-40% збільшиться вивчення творів сучасних авторів, а російська література викладатиметься окремо від курсу зарубіжної літератури.

Як відомо, у 2000 році постановою Кабміну "Про перехід загальноосвітніх навчальних закладів на новий зміст, структуру і 12-річний термін навчання" російська література була інтегрована в курс зарубіжної літератури.

Концепція ж, затверджена в Міносвіти, навпаки, припускає інтеграцію української та світової літератури.

Крім того, вчителям пропонується приділяти особливу увагу творам із золотого фонду, перевіреного, на думку авторів концепції, "часом і багатьма поколіннями".

Утім, вчителі сумніваються у раціональності запропонованих змін.

"Концепції не повинні одноосібно вводитися рішенням міністра. Щонайменше слід провести громадське обговорення, залучити наукових фахівців", - зазначила голова Української світової спілки професійних вчителів, педагог Наталія Мацько.

На її думку, в Україні необхідно підсилювати не гуманітарний, а природно-математичний освітній напрямок, який є світовим трендом, повідомляє ТСН.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ