Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мінсім'ї ініціює моніторинг щодо наявності зовнішньої реклами алкоголю і тютюнових виробів

Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту пропонує провести моніторинг наявності на вулицях населених пунктів зовнішньої реклами алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Про це йдеться у листі за підписом очільника відомства Равіля Сафіулліна до Ради Міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. Про це повідомила прес-служба Мінсім’ї.

"Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту занепокоєне зростанням кількості хвороб, пов’язаних із споживанням молоддю алкогольних напоїв та тютюнових виробів, і акцентує увагу на активізації роботи щодо забезпечення цілісної регіональної політики, спрямованої на пропаганду здорового і безпечного способу життя серед дітей та молоді", - зазначає Равіль Сафіуллін.

"Реклама, яка пропагує вживання алкогольних напоїв і тютюнових виробів, формує позитивне ставлення молоді до вживання таких виробів, що є неприпустимим", - йдеться далі у листі.

Листом рекомендовано надати відповідні доручення структурним підрозділам у справах сім’ї, молоді та спорту та центрам соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо спільного проведення моніторингу наявності на вулицях населених пунктів зовнішньої реклами алкогольних напоїв і тютюнових виробів та інформувати Міністерство щодо виявлених порушень норм Закону України "Про рекламу".

Інформацію має бути надано до 30 квітня 2010 року за відповідною формою.

Нагадуємо, що на Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту покладено координацію діяльності органів виконавчої влади щодо дотримання вимог Закону України "Про рекламу" стосовно реклами алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Це передбачено Планом організації виконання Указу Президента України "Про деякі заходи щодо сприяння вирішенню актуальних питань молоді", який схвалено Кабінетом Міністрів України 6 січня 2010 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ