Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мінські угоди роблять своє – навіть тоді, коли нібито «не працюють», – Панич

«Я ще навесні, одразу після Іловайську, казав в інтерв’ю: «Восени питання стане не про те, як виконати Мінські угоди, а про те, хто винний в їхньому невиконанні». Вважаю, на те й був політичний розрахунок (України)», – написав на своїй сторінці в фейсбук філософ Олексій Панич.

Він розгорнув свою думку:

«Про Мінські угоди. Точніше, про тезу «Мінські угоди не працюють», яку останнім часом раптом підтримала купа народу – включно з панами Кравчуком і Тарасюком.

1. Частково ці угоди працювали і працюють. Так, недосконало. Але без цих угод рахунок смертей, насамперед серед наших вояків, йшов би не на десятки та сотні, а на десятки тисяч. Панове, в вас все добре з ієрархією цінностей?

2. Там, де ці угоди не працюють, вони також працюють! - у тому сенсі, що порушення цих угод фіксуються і конвертуються у форми подальшого політичного/економічного тиску наших західних союзників на РФ.

3. Відповідно, роль України в цих угодах - не волати про "непрацездатність" угод (це можуть собі дозволити лише політикани, які зараз не при владі й ні за що не відповідають), а подбати, щоб ніхто (крім, звісно, РФ) не міг звинуватити Україну в тому, що ці угоди порушуємо МИ.

Власне, я ще навесні, одразу після Іловайську, казав в інтерв'ю те саме: «Восени питання стане не про те, як виконати Мінські угоди, а про те, хто винний в їхньому невиконанні». Вважаю, на те й був політичний розрахунок.

На жаль, купа «корисних ідіотів Путіна» зараз в нас під боком ретельно працює над тим, щоб допомогти нашому ворогу обґрунтовано звинуватити у порушенні угод саме нас.

Не ведіться, пані та панове. Бо цим добродіям буде тимчасовий політичний зиск, а всій країні великий програш», – написав Олексій Панич. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ