Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мінських домовленостей дотримується лише Україна - постпред США в ООН

Мінських домовленостей дотримується лише Україна - постпред США в ООН. Повідомлення Укрінформу.

Україна дотримується Мінських домовленостей, але для їх ефективної імплементації потрібні ще відповідні дії з боку Росії.

Про це сказала постпред США в ООН Саманта Пауер у середу під час термінової зустрічі Ради Безпеки ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мінські домовленості - ефективна "дорожня карта" для розв’язання конфлікту, проблема в тому, що лише одна сторона дотримується цих домовленостей. З боку сил, підтримуваних Росією, бачимо постійні порушення", - заявила Саманта Пауер, наголосивши, що США продовжують підтримувати імплементацію Мінських угод.

За її словами, головне завдання для світової спільноти зараз – не допустити замороження україно-російського конфлікту.

"Першочергове завдання для міжнародної спільноти зараз - зробити все можливе, щоб уникнути утворення в Європі ще одного «замороженого конфлікту», підтримуваного Росією на кшталт Південної Осетії, Абхазії, Криму, Придністров’я", - сказала Пауер.

Як повідомлялося, термінову зустріч Ради Безпеки ООН скликали на прохання Сполучених Штатів Америки після повідомлень останніх днів про введення на схід України підрозділів ЗС РФ та військової техніки.

У середу головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав підтвердив, що за останні два дні в НАТО спостерігали переміщення на територію східної України колон із російськими танками, артилерією, системами протиповітряної оборони і бойовими частинами.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ